Mardin Devlet Hastanemizde gerçeği aratmayan #KBRN (Kimyasal Biyolojik Radyasyon ve Nükleer tehlikeli maddeler) tatbikatı başarıyla gerçekleştirildi.

Güncelleme Tarihi: 30/06/2018

Mardin Devlet Hastanemizde gerçeği aratmayan #KBRN (Kimyasal Biyolojik Radyasyon ve Nükleer tehlikeli maddeler) tatbikatı Mardin İl Sağlık Müdürümüz Uzm. Dr. Saffet YAVUZ önderliğinde, Hastanemiz HAP (Hastane Afet ve Acil Durum Planı) Başkanı ve Mardin Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Alpay TUNCAR başkanlığında başarılı bir şekilde gerçekleştirilmiştir.

Mardin AFAD, Mardin 112 İl Ambulans Servisi Başhekimliği, Mardin UMKE, Mardin İtfaiye Daire Başkanlığı ve Mardin Devlet Hastanesi Yönetiminin ortaklaşa düzenlediği tatbikata İl Sağlık Müdürlüğünden Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcıları Dr. Hasan TİMURAĞAOĞLU, İsa AYDOĞAN ile Mardin Devlet Hastanesi Yönetimi ve çalışanları katılmıştır.

Tatbikatta senaryo gereği, merdiven altı kaçak deterjan üretimi yapan bir işyerinde patlama meydana gelmiştir. Vatandaşların haber vermesi üzerine olay yerine gelen 112 acil servis ekipleri durumdan etkilendi. Olayı gören ambulans şoförünün durumu bildirmesiyle 112 komuta merkezi tarafından KBRN şüphesiyle olay yerine AFAD, İtfaiye, UMKE ekipleri ile Kolluk Kuvvetleri sevk edildi.

Tatbikatta, özel kıyafetleriyle kaza yerine gelen AFAD ekiplerince, keşif tespit, yaralıya ilk müdahale, kazazedelerin kurulan özel çadırlarda temizlenmesi, numune alma, hastaneye sevk, hastane acil servisinde müdahale ile durumdan etkilenip kendi imkanlarıyla hastaneye ulaşanlara müdahale, itfaiye ekiplerinin olay yerini temizlemesi ve ambulansların yıkanma işlemleri detaylı bir şekilde yapılmıştır.
Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü112 Acil Sağlık