Hastanemizde Yangın Tatbikatı Başarıyla Gerçekleştirilmiştir.

Güncelleme Tarihi: 24/06/2019

Hastanemizde AFAD, İtfaiye ve UMKE´nin katılımı ile olası bir yangında, hastaların tahliyesi ve yangın söndürülmesi tatbikatı yapıldı. Başhekim Dr. Oktay BALGÜN Başkanlığında, idare yönetimi ve hastane çalışanları tatbikata eşlik etti.Tatbikatta önce itfaiyeciler, senaryo gereği yangın çıkan hastanede elektriklerin kesildiği ve tahliye yollarının tıkandığı varsayılarak, yoğun bakım hastaları hastane çatısına çıkartılarak oradan itfaiye araçlarında bulunan sepetlerle aşağı indirildi. Ardından AFAD ekipleri sedyelere bağladıkları hastaları iplerle Hastanemiz D Blok 4.katın çatısından aşağı indirdi. Aşağıda bekleye ambulans ve ekipler çatıdan indirilen hastaları acil servilere taşıdı.
Baştabip Vekili Dr. Oktay BALGÜN muhtemel bir yangına personelin hazırlıklı olması ve tahliye yollarının tıkanması durumunda yapılacak çalışmaların belirlenmesi için her yıl tatbikat yaptıklarını söyledi.
Yangın tatbikatı hastane bahçesinde tutuşturulan sıvı yakıtın, görevliler ve gönüller tarafından söndürülmesi ile sorunsuz bir şekilde son buldu.